Werkwijze en behandelplan Chiropractie Tiel Zutphen
Werkwijze en behandelplan

Chiropractie: onze werkwijze

Pijnvrij in 3 stappen

Een behandelplan is maatwerk en dus voor iedere patiënt anders. Onze werkwijze om tot de juiste diagnose en een effectief behandelplan te komen, bestaat uit vaste stappen die we zorgvuldig doorlopen. Want we kijken verder dan je klachten. We kijken naar jou als persoon; je lichaamsbouw en je ‘way of life’. Die hebben namelijk veel invloed op je klachten én op de beste weg naar herstel. Zo helpen we je zo snel mogelijk van je pijnklachten af.

Meer info over pijnklachten die we behandelen

Werkwijze Chiropractie Tiel Zutphen

Stap 1: Diagnose en aanpak

In een intakegesprek onderzoeken we niet alleen de klachten, maar kijken we naar jou als persoon. Hoe zit je lichaam in elkaar? Hoe is de klacht ontstaan? Zijn er omstandigheden die de klacht in stand houden?

Hoe is de klacht ontstaan?

We luisteren naar jouw verhaal en onderzoeken al je spieren en gewrichten. Je lichaam bestaat nu eenmaal niet uit losse onderdelen. Ieder lichaamsdeel is een schakel die het hele lichaam beïnvloedt. Zo vinden we het probleem dat behandeld moet worden en stellen we een behandelplan op om de klachten weg te nemen voor de korte én de lange termijn.

Diagnose Chiropractie Tiel Zutphen

Stap 2: Chiropractiebehandelingen

Het behandeltraject bestaat uit gemiddeld 5 tot 8 behandelingen. Vaak word je tijdens het intakegesprek direct voor de eerste keer behandeld, om zo snel mogelijk de pijn te verlichten.

Verschillende behandelmethoden

In de chiropractie werken we met manipulatie-, mobilisatie- en tractietechnieken. In de volksmond zijn die beter bekend als ‘kraken’. In de praktijk doen we veel meer dan dat. We werken in onze chiropractiepraktijken in Tiel en Zutphen met een breed scala aan behandelmethoden:

  • Mobilisatietechnieken
  • Ontspanningstechnieken
  • Triggerpointtherapie
  • Dry needling
  • Functionele oefeningen

Meer info over de behandelmethoden

Chiropractiebehandelingen - blijven Chiropractie Tiel Zutphen

Stap 3: Pijnvrij zijn én blijven

Ben je pijnvrij, dan wil je dat zo houden. Om daarvoor te zorgen, krijg je persoonlijk advies. Bijvoorbeeld over een gezonde lichaamshouding, over het belasten van je lichaam tijdens werk, over gezond bewegen en een gezonde levensstijl.

Persoonlijk advies en oefeningen

Soms krijg je oefeningen mee die je eenvoudig thuis kunt doen. Die oefeningen zijn gericht op het trainen van de spieren rondom je gewrichten en het soepel en beweeglijke houden van het lichaam. Zo versterk je zelf je lichaam. Je vermindert de kans op nieuwe of terugkerende pijnklachten. Behandelingen in combinatie met oefeningen, geven de beste kans op succes.

Periodiek ondersteunende behandeling

Voor sommige patiënten helpt een periodieke ondersteunende behandeling om de bewegingsfunctie van je rug en nek beter op pijl te houden. Klachten komen dan minder snel terug. Komen klachten wel terug, dan herstel je sneller.

Wil je meer weten over het voorkomen van nek- en rugklachten? Lees wat je zelf kunt doen om pijn- en klachtenvrij te blijven.

Pijnvrij blijven Chiropractie Tiel Zutphen

Marcel van Huenen:
“5 jaar geleden heeft mijn huisarts me doorverwezen om me bij Chiropractie Tiel te laten helpen aan mijn (terugkomende) rugklachten. Door de ernst van de klachten op dat moment kwam ik 2x per week bij Ivar Schenk. Na enkele weken werden de klachten aanzienlijk minder en hebben we het aantal bezoeken afgebouwd. Dankzij de behandelingen van Ivar ben ik al jaren klachtenvrij. “

Snel weer pijnvrij bewegen en leven?

Plan direct online een afspraak of bel met de praktijk