Nek- en rugspecialist Chiropractie Lochem
Rug- en nekspecialist in Tiel

Wil je snel van de pijn in je rug of nek af?

Klaar met je rugpijn?

Heb je last van vervelende rugpijn, die maar niet overgaat?
Ben je de pijn zat en wil je weer pijnvrij kunnen bewegen en leven?
Ontdek hoe je met enkele behandelingen helemaal van je rugpijn af bent. 

Loop je al een tijd met rugpijn?

Heb je al een tijdje last van rugpijn die maar niet overgaat? Niets is zo vervelend dan rugpijn die je belemmert om normaal te zitten, lekker te bewegen en ontspannen te slapen. Zelfs als je bewust beweegt, schiet toch ineens die zeurende pijn weer in je rug. Je wilt niet klagen, maar de rugpijn wordt eerder erger dan beter. Daar baal je best van. Hoe komt je hiervan af?

Rugpijn in de onderrug, middenrug of bovenrug

Rugpijn wordt veroorzaakt door blokkades en verstoringen in je lichaam, met name in de wervelkolom. Die verstoringen kunnen pijn veroorzaken in je onderrug, maar ook in de middenrug en bovenrug. Rugpijn in de onderrug noemen we ook wel spit, een verrekking of ‘kou op de rug’. Heb je last van uitstralende pijn naar de benen, dan kan er sprake zijn van een hernia of ischias. Het negeren van of doorlopen met rugpijn kan de rugklachten verder verergeren.

Ben je jouw rugpijn zat én wil je erger voorkomen?

Wat-is-chiropractie---Chiropractie-Lochem

Verschillende oorzaken van rugpijn

Vaak ontstaat rugpijn tijdens ons dagelijkse doen en laten. Gewoon tijdens het werk, klussen, tuinieren, opstaan uit de stoel of omdraaien in bed.

De belangrijkste oorzaken zijn:

Te lang achter elkaar zitten of liggen
Te lang in dezelfde houding staan, zitten of liggen
Te weinig bewegen
Te zwaar tillen
Tillen in een kwetsbare houding
Langdurige stress

Pijn in de rug die van kwaad tot erger wordt

Blokkades en verstoringen beginnen vaak klein. Worden ze niet opgelost, dan kunnen ze uiteindelijk leiden tot veel pijn en bewegingsproblemen. Gelukkig is rugpijn met behulp van chiropractie goed te behandelen. In onze praktijk hebben we de afgelopen jaren veel patiënten met een aantal succesvolle behandelingen blijvend van hun rugpijn afgeholpen.

Chiropractie: het juiste duwtje in de rug!  

Chiropractie kijkt verder dan je pijnklachten. Dat wil zeggen: we behandelen niet de pijn, maar nemen de oorzaak van de rugpijn weg. Met als resultaat dat je weer snel pijnvrij kunt bewegen en leven.

Snel van je rugpijn af: behandelplan en werkwijze

Omdat ieders lichaam anders is en alle pijnklachten onder andere omstandigheden ontstaan, is het behandelen van rugpijn áltijd maatwerk. Onze werkwijze om tot de juiste diagnose en een effectief behandelplan te komen, bestaat uit 3 stappen die we altijd doorlopen:

Een behandeling is altijd afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Want alleen met maatwerk, bereik jij het beste resultaat.

Stap 1: Diagnose en aanpak

In een eerste gesprek onderzoeken we niet alleen de klachten, maar kijken we naar jou als persoon. Hoe zit je lichaam in elkaar? Hoe zijn de rugklachten ontstaan? Zijn er omstandigheden die de rugpijn in stand houden? We luisteren naar jouw verhaal en onderzoeken al je spieren en gewrichten. Pas als de oorzaak van de rugpijn helder is, maken we in overleg met jou een behandelplan.

Stap 2: Chiropractiebehandelingen

Het behandeltraject bestaat uit gemiddeld 5 tot 8 behandelingen. Vaak word je tijdens het eerste gesprek direct voor de eerste keer behandeld, om zo snel mogelijk de rugpijn te verlichten.

Stap 3: Pijnvrij zijn én blijven

Ben je pijnvrij, dan wil je dat zo houden. Om daarvoor te zorgen, krijg je een persoonlijk advies. Bijvoorbeeld over een gezonde lichaamshouding, over het belasten van je rug tijdens jouw werk en oefeningen die je eenvoudig thuis kunt doen. Die oefeningen zijn gericht op het trainen van de rugspieren en het soepel en beweeglijke houden van je rug. Zo verklein je de kans dat je rugpijn in de toekomst terugkomt.

Rugpijn? Blijf er niet mee lopen!

Je kunt binnen enkele dagen terecht

Tips-bij-heupklachten-Chiropractie-Tiel-Zutphen

Erwin
“Het was in mijn voor de zoveelste keer in mijn rug geschoten, kwam op advies van mijn werkgever hier terecht.
Nadat ik hier ben geweest, weet ik eindelijk wat deze praktijk voor mij kan doen! Verbaasd was ik toen ik geholpen was. Ik kon vrijwel bijna pijnloos liggen, opstaan en op een gewone stoel zitten. Ik was ook bijna in 2 dagen hersteld! De volgende keer dat dit weer gebeurt ga ik niet meer heel lang met pijn lopen maar maak ik direct een afspraak! Gewoon helemaal top!!”

Verschillende behandelmethoden bij rugpijn

Rugpijn ontstaat maar heel zelden doordat er iets is beschadigd in je rug of elders in je lichaam. Ze ontstaat bijna altijd door verkeerde belasting en/of overbelasting van de rug. Gevolg: verstoringen in de wervelkolom, gewrichten die minder goed bewegen en spieren die verzwakken of verkrampen.

De behandelingen zijn daarom gericht op het wegnemen van de verstoringen en het verbeteren van de soepelheid en beweeglijkheid van je gewrichten en spieren. Daarvoor gebruiken we verschillende behandeltechnieken en oefeningen:

Mobilisaties, waarbij we het gewricht langzaam in een bepaalde richting bewegen.

Manipulaties, waarbij we een lichte, snelle druk met de hand direct op de huid geven, op de plek van de blokkade.

Tractietechnieken, waarbij we met een licht trekkende beweging ruimte in de gewrichten creëren om zenuwbeknellingen te verlichten.

Aanvullende behandelmethoden, zoals triggerpointtherapie, dry-needling en weke delen mobilisaties.

Wat-is-chiropractie---Chiropractie-Lochem
R

Geen verwijzing nodig van je huisarts

R

Vergoed vanuit de aanvullende verzekering

R
Snel een afspraak voor een eerste behandeling 
R

Pijnvrij zonder medicijnen 

Nicole
“Ik had last van mijn nek en rug en gebruikte daarvoor bijna dagelijks pijnstilling. Na de behandeling en begeleiding bij Chiropractie Tiel heb ik veel minder pijn en geen pijnstilling meer nodig. Het was heel fijn dat m’n klachten serieus werden genomen en dat ik goede uitleg en begeleiding kreeg gedurende het behandeltraject. Ik vind het echt een aanrader. “

W. van Kruisbergen
“Er is veel kennis van bewegingsleer aanwezig in de praktijk. Hierdoor kan men objectief adviseren bij klachten die het bewegen belemmeren, en deze gericht behandelen. Daarbij is het prettig dat veel zorgverzekeraars de kosten (deels)vergoeden. Prettige omgang met de behandelaar. Mijn klachten voortkomend uit een hernia zijn al een aantal jaren onder controle zonder de noodzaak van opereren, en men heeft bijgedragen aan een zéér voorspoedig herstel waardoor ik weer volledig kan functioneren. “
Tjarda
“Door Roel zijn goede diagnose en de juiste oefeningen weer supersnel van mijn klachten af. Hij neemt rustig de tijd en legt je heel duidelijk uit hoe de vork in de steel zit, zodat je weet waar je aan toe bent en wat je zelf moet doen om je lichaam weer te herprogrammeren met de juiste informatie.”

Welke behandeling geeft het beste resultaat voor jou?

Helaas ligt bij veel behandelaars nogal eens de focus op een specifieke behandeltechniek. Maar de lage rugpijn van een stratenmaker is anders dan de lage rugpijn van een verpleegkundige. En rugpijn die afgelopen weekend in de tuin is ontstaan, heeft waarschijnlijk niet dezelfde oorzaak als rugklachten die al twee jaar aanwezig zijn bij iemand met een kantoorbaan.

Wij kennen dan ook geen standaardbehandeling voor rugpijn. Geen magische trucjes die voor iedereen werken, maar gedegen maatwerk en een persoonlijk behandelplan die het meeste effect heeft voor jou. Zo ben jij gegarandeerd het snelste van je rugpijn af!

Wat-is-chiropractie---Chiropractie-Lochem

Onze chiropractoren zijn er om je te helpen

Op onze locaties in Tiel en Zutphen kun je terecht bij ervaren chiropractoren. Wij zijn pas tevreden als jij pijnvrij bent en weet hoe je ook in de toekomst soepel en pijnvrij kunt blijven bewegen. Op een manier die 100% bij jou past.

Wil je

Snel van je rugpijn af?

Weten hoe je in jouw dagelijkse leven rugpijn kunt voorkomen?

Ook in de toekomst pijnvrij blijven?

Roel, Ivar en Rebecca staan voor je klaar!

Inclusief eerste behandeling

Veelgestelde vragen over chiropractiebehandeling bij rugpijn

Wat is chiropractie?

Chiropractie behandelt klachten die hun oorsprong hebben in de wervelkolom, de spieren en de gewrichten. Denk aan rugpijn, nekpijn, stijve spieren en gewrichtspijn in de knieën, enkels, polsen, handen en voeten.

Wat doet een chiropractor?

Je chiropractor gebruikt een breed scala aan behandeltechnieken. Denk aan manipulatie-, mobilisatie-, tractie-, triggerpoint- en dry needlingtechnieken. Chiropractie is een natuurlijke geneeswijze. De chiropractor schrijft dan ook géén medicijnen voor en verricht geen medische ingrepen.

Hoe werkt je chiropractor?

De behandelingstechnieken zijn erop gericht om blokkades en verstoringen weg te nemen, een verkeerde lichaamshouding te verbeteren en de beweeglijkheid van de gewrichten in de wervelkolom te herstellen. Het wegnemen van blokkades noemen we manipulaties. Manipulaties verrichten we door een zachte druk te geven met de hand, op de plek van blokkade. Ze zijn zelden pijnlijk en zorgen er in de meeste gevallen direct voor dat je minder pijn hebt en je gewrichten beter kunt bewegen.

Is chiropractie veilig?

Chiropractie is net zoals fysiotherapie en manuele therapie zeer veilig. Chiropractoren zijn universitair opgeleid en goed in staat voor iedere patiënt een verantwoorde behandeling op maat te kiezen. Bij twijfel verwijzen we je altijd door naar de huisarts voor aanvullend onderzoek. Jouw gezondheid en veiligheid staan voor ons altijd op de eerste plaats!

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

De meeste patiënten bereiken het beste resultaat met 5 tot 8 behandelingen. De eerste paar behandelingen volgen vrij snel op elkaar, om je rugpijn zo snel mogelijk onder controle te krijgen. Vaak ben je na de eerste behandelingen alweer beter in staat je normale, dagelijkse activiteiten op te pakken. Daarna volgen nog enkele behandelingen met iets meer tijd ertussen. Je krijgt adviezen en oefeningen mee om te voorkomen dat de rugpijn terugkomt. Voor een bepaalde groep patiënten is het nodig de rug periodiek met een behandeling te ondersteunen, om ook op de langere termijn klachtenvrij te blijven.
ra vermoeid en stram.

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?

Nee, je hebt geen verwijzing van je huisarts nodig. Net zoals voor een bezoek aan de tandarts of fysiotherapeut, kun je direct zelf een afspraak maken. Heb je wel een verwijzing van je huisarts gekregen? Neem deze dan mee naar je eerste intakegesprek. Wij hebben goede contacten met de meeste huisartsen in de omgeving. Wanneer de klachten en diagnose daartoe aanleiding geven, kunnen we in overleg met jou, contact met je huisarts opnemen.

Doet een behandeling pijn?

De behandeling wordt altijd zorgvuldig afgestemd op je persoonlijke belastbaarheid. De behandeling zelf wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. De pijnlijke plekken die worden behandeld, kunnen soms wel gevoelig zijn. Sommige patiënten zijn in de eerste 48 uur na de behandeling wat extra vermoeid en stram.