Nekpijn, nekklachten en nekhernia
Hernia klachten
95% van de hernia’s herstelt volledig

Hernia

Niet leuk, maar de kans op herstel is groot!

Een hernia is allesbehalve leuk. Met name de pijn in het been is soms bijna ondragelijk. Zelfs de zwaarste pijnstillers hebben dan maar een beperkt effect. En dan zegt de huisarts ook nog dat hij niets gaat doen en eerst wil afwachten of het niet vanzelf overgaat. Gelukkig zijn er manieren om het herstel van een hernia te ondersteunen en snel van je pijn af te zijn.

De impact van een hernia op je dagelijkse leven is groot. In dit artikel vertellen we je meer over je kans op herstel van een hernia en geven we je een aantal praktische tips om sneller te herstellen.

Herstellen van een hernia

95% van de hernia’s herstelt volledig

Eerst het goede nieuws: 95% van de hernia’s genezen uiteindelijk vanzelf. Zonder hulp en zonder operatie. Dat is een bijzonder goede prognose. Veel beter dan de meeste andere pijnklachten die wij voorbij zien komen in onze praktijk voor chiropractie. Een hernia behandelen en volledig herstellen van een hernia vraagt wel wat tijd. Gemiddeld duurt het 3 tot 6 maanden om te herstellen. Gelukkig zijn er manieren om het herstel te ondersteunen.

Een MRI-scan is meestal niet nodig

Om een hernia vast te stellen, is in de meest gevallen geen MRI-scan nodig. Een hernia is prima vast te stellen met een lichamelijk onderzoek. Omdat zoals gezegd de kans op herstel uitstekend is, heeft het weinig toegevoegde waarde om een onprettig (drie kwartier stilliggen in een krappe tunnel, terwijl je veel pijn hebt) en duur onderzoek te doen. Zelfs de neurochirurg zal in eerste instantie adviseren het minimaal 3 maanden aan te kijken. Alleen wanneer de hernia klachten na deze periode niet afnemen, of wanneer er andere neurologische problemen ontstaan, heeft het zin om verdere stappen te ondernemen of een MRI-scan te late maken.

Wil je weer een normaal dagelijks leven, zonder rugpijn en herniaklachten?


Onze chiropractoren doen zorgvuldig onderzoek naar de oorzaak van jouw rugpijn en behandelen de hernia, zodat jij weer pijnvrij kunt bewegen.

Herniaklachten? Blijf er niet mee lopen

Hernia behandeling

Wat kun je wel en beter niet doen? Hernia’s herstellen dus meestal spontaan. Maar alleen wanneer ze daarvoor de kans krijgen! Onze chiropractoren behandelen en ondersteunen je om de kans op spontaan en volledig herstel zo groot mogelijk te maken. De meeste patiënten die met een hernia bij ons komen, hebben geen idee hoeveel invloed ze zelf op het herstel hebben. Voor ons is stap één daarom altijd dat we aan jou precies uitleggen wat een hernia is, hoe deze is ontstaan en welke activiteiten het herstel bevorderen of juist tegenwerken. Helaas is er geen snelle oplossing. Gelukkig kunnen we een hele nuttige bijdrage leveren. We hebben verschillende behandelmogelijkheden om de beweeglijkheid van de rug te bevorderen en de pijn te verminderen. Daarnaast zijn er tal van oefeningen die het herstel ondersteunen. Het vraagt wat tijd, maar de kans op een succesvol herstel is heel groot!
Diagnose Chiropractie Tiel Zutphen

Ondersteun het herstel van je hernia

Tips om te onthouden
Laat de klachten altijd beoordelen door een deskundige.
Raak niet in de stress van de diagnose ‘hernia’. De kans op een volledig herstel, zonder operatie, is zeer groot.
Probeer, ondanks de pijn, regelmatig te bewegen. Actief lopen is het beste medicijn voor een hernia.
Vermijd bukken en tillen met een kromme rug. Deze activiteiten zijn meestal juist de oorzaak van een hernia, dus niet doen!
Staan is beter dan zitten.
Vermijd langdurig in bed liggen, tenzij het echt niet anders kan.
Vermijd activiteiten of houdingen waardoor de pijn in het been toeneemt. Activiteiten of houdingen waardoor de pijn in het been minder wordt, zijn juist goed.
Blijf lachen, het komt goed!
Chiropractiebehandelingen - blijven Chiropractie Tiel Zutphen

Wil je weer een normaal dagelijks leven, zonder rugpijn en herniaklachten?


Onze chiropractoren doen zorgvuldig onderzoek naar de oorzaak van jouw rugpijn en behandelen de hernia, zodat jij weer pijnvrij kunt bewegen.

Herniaklachten? Blijf er niet mee lopen
Ook interessant
Spanningshoofdpijn | Tips om klachten te verhelpen

Spanningshoofdpijn | Tips om klachten te verhelpen

Last van spanningshoofdpijn?Dit kun je doen!Spanningshoofdpijn Tips om de pijn te verhelpen Welke spanningshoofdpijn tips zijn er om zo snel mogelijk van je hoofdpijn af te komen? Wat is spanningshoofdpijn precies en hoe ontstaat het? Zomaar een kleine greep uit de...

Beknelde zenuw | Klachten, oorzaken en behandeling

Beknelde zenuw | Klachten, oorzaken en behandeling

Beknelde zenuwKlachten, oorzaken en behandelingBeknelde zenuw Hoe herken je een beknelde zenuw? Een beknelde zenuw is letterlijk een fysieke belemmering, ergens in je zenuwstelsel. Door de beknelling kunnen signalen via de zenuw niet meer goed doorgegeven worden aan...

Artrose symptomen | Artrose wat is dat? | Chiropractie Tiel Zutphen

Artrose symptomen | Artrose wat is dat? | Chiropractie Tiel Zutphen

Artrose klachten?Houd je gewrichten soepel en verminder de pijn Artrose symptomen Hoe herken je artrose symptomen en wat kun je eraan doen? Wat is artrose? Wat zijn artrose symptomen? Is artrose hetzelfde als slijtage? Zomaar een paar vragen over artrose die cliënten...